Ingen utvecklas ensam

Jag får tag på Rickard, alias Magister Nordström, läraren som blivit rikskändis på sociala medier direkt efter en känslosam skolavslutning på eftermiddagen den 15 juni.

2017 vann Rickard pris som årets lärare på Lärargalan i kategorin ”Nytänkande”. Med 15 år som lärare, 13 år som seniortränare i fotboll och chefspositioner från näringslivet i ryggen har Rickard en djup förståelse för gruppens inverkan på individens prestationer och lärande. Under vårt samtal rörs jag av hans enorma passion för unga människors utveckling och hur han som exceptionell vardagsinspiratör ständigt bidrar till att göra vår skola ännu bättre.

Du lägger stor vikt vid att utveckla sammanhållningen och lagandan i klassen. Varför är det så viktigt för individers lärande och prestationer?

Tillhörighet grundläggande för oss människor, barn som vuxna. Ensam är inte stark och det är oerhört svårt att dra sin egen utveckling framåt på egen hand. Insikten om att vi behöver varandra för att växa och må bra gör oss mer toleranta och tolerans – att vi blir accepterade som vi är – är grunden i en trygg miljö. När vi tar oss an livets utmaningar och äventyr tillsammans som ett lag får vi en behagligare resa samtidigt som vi växer och presterar bättre än vi skulle gjort på egen hand.

Varför är så många grupper otrygga och vad bör vi göra för att motverka det?

För mig är otydligt ledarskap främsta orsaken till otrygghet. När det är otydligt vad som gäller och vart vi ska är risken större att någon kommer på villovägar, att någon tappas bort på vägen, och det är risken för att det ska tillåtas hända som skapar otryggheten. När du som ledare är tydlig med gemensamma syften och vilka förhållningssätt som gäller skapar du förutsättningar för en trygg gemenskap. Alla i gruppen ska alltid känna att de behandlas med respekt och veta att de aldrig kommer att hamna utanför gruppen.

Vilken är den vanligaste frågan du får just nu och vad svarar du på den?

Många andra pedagoger frågar mig hur jag hinner med allt jag gör. Svaret är att jag jobbar förebyggande genom att sätta gruppens normer direkt. Att börja prata regler och förhållningssätt efter några månader när problemen kommer upp till ytan funkar inte. Hamnar du där kommer all tid gå till att reaktivt hantera onödiga konflikter och missförstånd. Värdegrunden ska etableras direkt i en process där alla inkluderas och görs det ordentligt sparar du massor av tid. Konflikter och problem uppstår så klart ändå men med en tydlig värdegrund blir de istället en möjlighet att påminna om och förstärka de gemensamma överenskommelserna.

/Joakim Ahlström

PS. Magister Nordström är en av inspiratörerna på Riksforum för Ständiga Förbättringar som går av stapeln den 14–15 november i Stockholm. Läs mer om programmet och våra förmånliga midsommarrabatter här. DS.