Hur kan jag som medarbetare bedöma gott ledarskap?

Våren 1979, M-salen vid Chalmers University of Technology i Göteborg, slutföreläsning för blivande civilingenjörer årskurs M75 med ansvarig professor vid institutionen för Industriell Organisation. En av de sista frågorna som ställs under fyra års intensiva studier: ”hur skall vi nu göra för att lyckas på bästa sätt med våra karriärer efter att ha gått ut här?” En lätt disträ professor, klädd i kritstrecksrandig kostym (en raritet i dessa dagar) håller sig om hakan, tittar ner i golvet och funderar en kort stund, 200 teknologer håller knäpp tyst och väntar på svaret. ”Det är tre val som avgör er framgång i resten av ert yrkesliv” börjar professorn, och koncentrationen är på absolut topp bland teknologerna. ” Det första och viktigaste valet är val av föräldrar, men det har ni ett begränsat inflytande över” fortsätter professorn, och en del teknologer tappar lite koncentration. ”Det andra viktiga valet är val av livspartner – en del personer verkar göra det på rent emotionella grunder” fortsätter professorn och förmedlar ett intryck av att alla inte verkar vilja sitt eget bästa. Här försvinner ytterligare en del teknologer i andra tankar. ”Det tredje viktiga valet, som ni nu står inför, är val av chef. Välj inte arbetsplats eller arbetsuppgift – välj en chef som utvecklar er” avslutar professorn, och lämnar oss som vanligt mer förvirrade, men på ett högre plan. Det tredje valet är ett av de viktigaste råd som kan ges, och utan att värdera de två första valen vill jag ge en stark rekommendation till alla som vill utvecklas till det bättre i livet – var noga med valet av er ledare!

Ragnar Norbäck var en av teknologerna i berättelsen, och sedan tiden på Chalmers har han hunnit vara VD för sju olika företag i vitt skilda branscher, senast för Nordens största företag inom upphandlad kollektivtrafik, Nobina som under hans tid börsnoterades.

Ragnar Norbäck ledde Nobina från konkursens brant till att bli en innovativ samhällsaktör som levererade lönsamhet. Erfarenheterna har givit en tydlig bild av vad ett fungerande ledarskap är och nu delar han med sig av sina insikter. Insikter som vuxit fram från framgångar, misstag och personer som han träffat längs resan.

Ragnar kommer till Riksforum för att besvara den kanske viktigaste frågan vi kan ställa oss i arbetslivet:
Hur kan jag som medarbetare bedöma gott ledarskap?